Lesomschrijvingen van alle lessen

Ballet
Klassiek ballet is de basistechniek van alle dansen. Er wordt veel aandacht besteed aan lichaamshouding, souplesse en techniek. Maar ook sierlijkheid, muzikaliteit en het ontwikkelen van het dansante gevoel komen aan bod. Vanaf 10 jaar is het mogelijk voor leerlingen die eraan toe zijn om op spitzen te dansen tijdens deze les.

Dance Workout
Dance Workout is een gezellige en energieke les voor volwassenen. Tijdens de les worden diverse dansstijlen afgewisseld (afrodance, disco, hip hop, latin, streetdance enzovoort) met leuke fitness elementen. De opzwepende muziek en leuke bewegingen zorgen ervoor dat je niet eens door hebt dat je bezig bent met een geweldige workout. Feestje, lol, lekker dansen én in vorm zijn? Dan moet je hierbij zijn!

Hip Hop
Tijdens deze les zal er gedanst worden op coole hip hop muziek en we werken aan gruwelijke moves en dope choreografieen. De liedjes die we gebruiken hebben een hip hop / r&b / urban achtergrond en er wordt veel gebruik gemaakt van eigen mixen (korte stukjes muziek achter elkaar). Hip hop dansen kenmerkt zich door een specifieke beweging en stijlen zoals popping en locking, breakdance en hip hop lyrical.

Mix Dance
Mix Dance is een les waarbij verschillende stijlen aan bod komen, zoals streetdance, hip hop lyrical en modern. Als jij van dansen houdt en verschillende stijlen leuk vindt, dan is dit dé les voor jou! 

Modern
Moderne dans kenmerkt zich door vrije bewegingen en grondwerk waarbij veel techniek vereist is. In de lessen 'selectie klassiek ballet' en 'mix dance' wordt aandacht besteed aan deze vorm van dansen.

Musical
In deze lessen komen zowel zang, dans als toneel aan bod. Dus vindt je alledrie even leuk? En hou je van musical? En leuke acts maken? Dan past dit het beste bij jou.

Ouder&Peuterdans en Kinderdans
Ouder&Peuterdans is een vrolijke les, waarbij peuters en kleuters leren omgaan met muziek, dans en dansen met elkaar. Er wordt spelenderwijs les gegeven en er is veel ruimte voor eigen fantasie en bewegen. Bij Ouder&Peuterdans dansen de ouders en de kinderen samen. Bij Kinderdans dansen de kinderen zonder de ouders.

Power Yoga
Poweryoga is een training waarbij je actief werkt aan lichaam en geest. De les combineert oa elementen uit yoga, tai chi en pilates. De oefeningen van Poweryoga hebben als doel de spieren sterker en langer te maken, en trainen je flexibiliteit, kracht, coördinatie en balans. Door middel van Poweryoga MLX vind je de juiste verhouding tussen inspanning en ontspanning en zodoende kom je beter in balans!

Song&Dance
In deze les gaan we zingen en dansen en werken we aan leuke acts. Denk aan al de leuke liedjes van Kinderen voor Kinderen. Net als in de clipjes doen we de dansjes, maar we zingen wel voluit mee! 

Streetdance
In deze spetterende dansles heb je een mix van streetdance, jazz, hip hop en invloeden van de videoclips van nu. Er is ruimte voor hippe muziekstijlen en de lessen zijn opgebouwd uit beweging, spelletjes en dansjes. Er wordt gewerkt aan muzikaliteit, ritme en kracht. Tegelijkertijd wordt gebruik gemaakt van de nieuwste hits en laatste trends.

Selectiegroepen
MLX heeft een aantal selectiegroepen op het gebied van klassiek ballet, streetdance en muscial. De selectiegroepen hebben één uur les in de week en af en toe extra repetities. De groepen doen vaak mee aan extra optredens en speciale acitviteiten. Om in deze les te komen wordt je geselecteerd op enthousiasme, doorzettingsvermogen en is ervaring in de discipline vereist.
Bezig met laden