Filmhuis Lisse

Het Filmhuis Lisse vertoont iedere dinsdagavond een arthouse film in de Mijnzaal van Floralis. Het aanbod is op de eigen website van Filmhuis Lisse te vinden. Tickets voor deze films zijn alleen op de dag zelf vanaf 19:30 uur contant te koop in de Foyer van Floralis bij één van de vrijwilligers van Filmhuis Lisse.

In de programmering richten zij zich op films met een artistiek karakter. Zij streven ernaar om een zo breed mogelijk aanbod te presenteren: van onbekende juweeltjes tot Oscarwinnaars, films uit alle windstreken, prijswinnaars op gerenommeerde festivals als Cannes en Berlijn maar zeker ook op Filmfestivals als Rotterdam en Leiden. Daarnaast programmeren ze filmklassiekers en documentaires met een actueel thema.

Iedere 3 maanden stellen zij het programma vast. Vanaf eind juni tot eind augustus is er een zomerstop. Bij het Filmhuis ziet u spraakmakende films, die verbazen, ontroeren, intrigeren, schuren en plezieren.

Historie
De Vereniging Filmhuis Lisse is opgericht op 23 maart 1981 en is niet meer weg te denken in het culturele aanbod van Lisse en omstreken.In de ruim 35-jarige geschiedenis is Het Filmhuis Lisse meegegroeid in de ontwikkelingen op filmgebied: van 16mm. naar 35mm. en naar digitaal. Zij hebben op diverse locaties onze films vertoond (o.a. Artopa en ‘t Poelhuys) en zijn nu geland in Floralis vanaf de opening in mei 2015. In de Mijnzaal komen de films geheel tot hun recht, met een oplopende tribune met comfortabele stoelen, een groot filmdoek en perfect surround geluid.

Voorstellingen
Filmhuis Lisse staat voor het vertonen van kwalitatief goede films voor een alleszins redelijke prijs en voor een zo breed mogelijk publiek. Klantvriendelijke vrijwilligers ontvangen u op de dinsdagavonden en zorgen voor een persoonlijke sfeer. Iedere film wordt kort ingeleid en na afloop horen wij graag uw reactie op de films en kunt u een waarderingscijfer geven.

De kaartverkoop is op de vertoningsavonden zelf aan onze “kassa” achter in de foyer. Betaling alleen contant en het liefst gepast. Reserveren en onlineverkoop van de films is bij ons nog niet mogelijk. De kassa is open vanaf 19.30 uur en u heeft vrije stoelkeuze. Dat is in Floralis geen probleem, want alle 250 plaatsen hebben een goed zicht op het doek. 

Meer informatie
www.filmhuis-lisse.nl

Bezig met laden