Coaching Lisse

Mildred van het Schip is sinds 1 september 2010 (ADHD) Coach & trainer bij en eigenaar van Coaching Lisse. De coachinggesprekken vinden plaats in vergaderzaal Lilium in Floralis. Wat heeft Coaching Lisse allemaal te bieden?

Personal coaching
Haal jij uit je leven wat er in zit?
Of word je geleefd en is het eigenlijk overleven?
Ben je wie je echt bent en doe je wat je echt wil?
Hoe zou het voor je zijn als je de ruimte en de vrijheid ervaart om echt jezelf te zijn en te leven vanuit je kracht?

Tijdens een personal coachtraject kom je daar waar je wil zijn:
- je wordt je bewust wat belangrijk voor je is;
- je wordt vaardiger in het kiezen en realiseren wat je wil;
- je krijgt de moed en de kracht om joùw leven te leven.

Een coachtraject bestaat uit 4 tot maximaal 12 gesprekken. Dit is afhankelijk van de coachvraag.
(individueel voor jong en oud, zowel particulier als bij werkgevers)

AD(H)D coaching
De aanpak van Coaching Lisse is "anders dan anders". Kenmerkend is dat er vooral oplossingsgericht gewerkt wordt; er wordt gekeken naar wat je wel kunt beïnvloeden in plaats van alleen maar naar het probleem te kijken. Jij als persoon staat centraal, niet je omgeving of alleen je vaardigheden. Verandering vindt plaats op niveau van identiteit in plaats van alleen op gedragsniveau. Er is niet 1 oplossing is die voor iedereen geldt. Op zoek naar de sleutel voor jezelf! (individueel voor jong en oud, zowel particulier als bij werkgevers)


Ik leer anders ®
Voor leerproblemen zijn verschillende oorzaken mogelijk. Zo is uit onderzoek gebleken dat leerlingen met bijvoorbeeld dyslexie of ADHD op een andere wijze informatie verwerken. Wanneer de manier van lesgeven op school niet aansluit bij de informatieverwerking van de leerling, bestaat de kans dat de lesstof niet goed begrepen en/of onthouden wordt en bijles op de wijze van school helpt dan niet.

Wat helpt dan wel? Bij de individuele training Ik leer anders, leren op eigen wijze! wordt uitgezocht wat de oorzaak is/kan zijn van het leerprobleem. Vervolgens wordt de training Ik leer anders, leren op eigen wijze! passend gemaakt, waarbij de leerling leert hoe de lesstof WEL eigen te maken, om vervolgens de lesstof in de klas goed te kunnen volgen.

De Eigen Wijze Leerschool
De leerlingen die moeite hebben met o.a. het zelfstandig leren, kunnen kenmerken vertonen die lijken te passen bij het beeld van bijvoorbeeld: AD(H)D, PDD-Nos, dyslexie, dyscalculie, etc. Een aantal van deze kenmerken zijn:
• Concentratieproblemen
• Spreken vanuit emotie
• Springen van de hak op de tak
• Sociaal onhandig gedrag
• Overal excuses voor
• Werken chaotisch
• Onzeker
• Kort lontje
• Spreken voor hun beurt
• Lijken ongemotiveerd

De leerlingen vallen ieder op hun eigen wijze manier op. De uitspraak: "Het zit er wel in, maar het komt er niet uit", zullen velen herkennen.

Hoe komt het dat deze groep leerlingen deze kenmerken hebben? Het antwoord is simpel. Deze leerlingen leren mogelijk anders! De informatie wordt anders verwerkt (in het brein). Door de structuur en aandacht op de basisschool kan het zijn dat de leerling daar minder opviel. Op de middelbare school wordt wat anders van de leerlingen verwacht, waardoor de problemen meer tot uiting komen.
(De Eigen Wijze Leerschool wordt ook als training aangeboden aan (groepen) leerlingen op middelbare scholen. Interesse? Neem gerust contact op)

Snel leren = leuk leren ®
Uren aan je huiswerk en toch geen voldoende halen;
Leren, leren, leren, maar op een of andere manier krijg je de lesstof niet in je hoofd;
Moeite hebben met plannen, want je dag is al zo vol;
Je wilt wel, maar het lukt gewoon niet;
Lezen, pfff, daar heb je geen zin in, want begrijpen doe je het toch niet;
Huiswerk, ZOVEEL, dat red je toch helemaal niet, je hebt ook nog een ander leven naast school hoor!

Herkenbaar? Dan kun jij aan de slag met Snel leren = leuk leren!
De training is geschikt voor alle middelbare scholieren van VMBO t/m gymnasium.

Zoals u ziet vindt u een groot aanbod aan verschillende vormen van coaching en begeleiding bij Coaching Lisse. Wilt u meer informatie? Neem een kijkje op de website of neem gerust contact op!

Coaching Lisse
Mildred van het Schip

06 105 25 496
info@coachinglisse.nl
www.coachinglisse.nl