Repair Café

Een dvd-speler die niet meer werkt, een fiets met een los zadel of iets anders dat een tweede kans verdient? Iedere laatste zaterdag van de maand kunt u terecht bij het Repair Café.

Het Repair Café is een gratis toegankelijke bijeenkomst die draait om duurzaamheid en (samen) repareren. Gereedschap en materiaal is aanwezig om alle mogelijke reparaties uit te voeren op meubels, elektrische apparaten, fietsen, speelgoed en nog veel meer. Ook zijn er reparatiedeskundigen aanwezig zoals elektriciens, timmerlieden en fietsenmakers.

Hoe werkt het?
U neemt van thuis kapotte spullen mee. In het Repair Café gaat u samen met de deskundigen aan de slag. Zo valt er altijd wel wat te leren. Heeft u niets om te laten repareren, neem dan gerust een kop koffie of thee. Of help bij een reparatie van iemand anders.

Kosten
De kosten voor het laten repareren van uw spullen zijn € 5,- per reparatie. De vrijwilligers stellen het zeer op prijs als u een extra kleine donatie doet. Van dit geld kunnen zij weer nieuw gereedschap kopen.

Waar en wanneer?
U kunt iedere laatste zaterdag van de maand terecht bij het Repair Café tussen 13:00 en 16:00 uur in Floralis. Het Repair Café heeft een werkruimte aan de zijkant van het gebouw, vanaf de hoofdingang bereikbaar via een zijdeur aan de rechterkant. Het Grand Café in Floralis is tijdens het Repair Café ook geopend voor een drankje.


Meewerken?
Wilt u meewerken in het Repair Café? Meld u aan via m.vanderweijden@hltsamen.nl.