Bioscoop Cinema Floralis

Theatervoorstelling

The Mountaintop

Omschrijving:
Martin Luther King heeft net de speech van zijn leven gegeven. Hij trekt zich terug in zijn groezelige motelkamer. Buiten stormt het; binnen wacht hem een mysterieus kamermeisje. Wat begint als een onschuldige flirt, wordt een openhartige ontmoeting die King confronteert met zijn successen en tekortkomingen, met zijn daden en zijn dromen. Het is 3 april 1968; nog geen dag later zal Martin Luther King worden vermoord.

The Mountaintop brengt een fantasierijke hervertelling van de laatste avond uit het leven van een icoon. Dit bekroonde toneelstuk van de jonge zwarte schrijfster Katori Hall belicht hoe we van gewone mensen heiligen maken, en hoe heiligen gewone mensen blijken – breekbaar, kwetsbaar, bereikbaar. Hoe één stem de wereld wilde veranderen, en hoe zijn vroegtijdige dood hem dwong het stokje door te geven aan volgende generaties.

De bekroonde Broadwayhit is in het vijftigste sterfjaar van King voor het eerst in Nederland te zien.

*

Na de voorstelling heeft u de mogelijkheid om deel te nemen aan het nagesprek in de theaterzaal. Deze is speciaal voor deze voorstelling ontwikkeld door de producenten Senf & De Meervaart in samenwerking met Amnesty Internationaal.

Het nagesprek zal rond de 15 tot 20 minuten duren en wordt gegeven door een peer educator van Amnesty tezamen met de 2 acteurs van de voorstelling. 

Het thema zal aansluiten op de voorstelling en zal een dialoog omtrent mensenrechten beslaan.


Bezoek ons restaurant

Bezoek ons restaurant

Cast & Crew

Regie  
Genre   
Lengte    01:30
Jaartal    2018
Bioscoop    29 okt 2018
Kijkwijzer   


Bestel

Wij rekenen € 0,50 per stoel reserveringskosten
The Mountaintop:
-
+
à € 20,00
TheMountaintop_131631514150088302_big.jpg

Bezig met laden