Bioscoop Cinema Floralis

Theatervoorstelling

De Matthäus Passion van Reinbert de Leeuw

Omschrijving:
Di 16 april 14:00 uur

Filmhuis Lisse presenteert - De Matthäus Passion

175 min – met pauze
Jaar: 2017

Per februari 2018 start Floralis met een nieuw cultureel middagprogramma op elke laatste dinsdag van de maand. Dit programma zal wisselend worden ingevuld met bijvoorbeeld muziek, film en dans. De invulling wordt gezamenlijk bepaald door de vaste culturele gebruikers van Floralis.

In vervolg op de documentaire ‘De Matthäus Missie’ van Reinbert de Leeuw (kristallen film) van Cherry Duyns op dinsdag 20 maart, is nu de integrale uitvoering van de Matthäus Passion te zien. Aangrijpende uitvoering in De Nieuwe Kerk gedirigeerd door Reinbert de Leeuw, geregisseerd door Cherry Duyns. Met solisten Joanne Lunn (sopraan), Delphine Galou (alt), Christopher Watson (tenor), Tomáš Král (bas), Andreas Wolf (Christus), Benedikt Kristjánsson (evangelist), Holland Baroque, het Nederlands Kamerkoor en het Roder Jongenskoor. Concertmeester is Judith Steenbrink.
De Matthäus-Passion of Matteüspassie (BWV 244) is een door Johann Sebastian Bach in 1728 gecomponeerd oratorium. Het is een van zijn bekendste composities en een van zijn langste. De Matthäus-Passion vertelt het lijdens- en sterfverhaal van Jezus als in het Evangelie volgens Mattheüs.
Bezoek ons restaurant

Cast & Crew

Regie  
Genre   
Lengte    02:55
Jaartal    2018
Bioscoop    16 apr 2018
Kijkwijzer   


DeMatthusPassionvanReinbertdeLeeuw_ps_1_jpg_sdlow_131948198212831397_big.jpg

Bezig met laden