Bioscoop Cinema Floralis

Theatervoorstelling

Kiespijn - Jeugdtheaterschool Flores

Omschrijving:
LET OP!: deze voorstelling speelt in De Greef (Ruishornlaan 21, Lisse).

Door Productieklas van JTS Flores
datum: zondag 30 september
aanvang: 11.30 uur
prijs: € 5,00 (70 plaatsen beschikbaar)

Herneming van de allereerste voorstelling van Jeugdtheaterschool Flores over keuzes die onmogelijk lijken.

Blijf je staan of ren je weg?
Ga je links of rechts?
Hou je vol of geef je op?
Wacht je op een teken?
Zolang je niet kiest is alles nog mogelijk.
De spelers verzamelden voor het maken van ‘Kiespijn’ in 2013 eigen inspiratiemateriaal en schreven zelf teksten. De situatie van een meisje waarvan de gescheiden ouders haar vragen te kiezen tussen haar vader en moeder vormt de rode draad.

‘Kiespijn’ won prijzen voor Beste Regie (Remco Went) en Beste Acteur (Ruben van den Aardweg) op het 5RoeFestival 2014 in Noordwijkerhout. “Intelligent, origineel en muzikaal is deze voorstelling. De groep spelers staat vol overtuiging op het toneel en gaat soepeltjes om met de ruimte en met de rekwisieten. Er wordt goed samengespeeld en er is een mooie balans tussen dramatiek en humor. Een boeiend thema. Een regie waarbij zowel tekst als acteurs uit de verf komen, en dat is knap. Speels, poëtisch en oprecht. De jury was het er unaniem over eens en werd heel blij van deze bijdrage.”

Jeugdtheaterschool Flores speelt deze debuutvoorstelling eenmalig opnieuw in het kader van haar vijfjarig bestaan. "Kiespijn" is de opening van het Flore5tival.

Meer info over het volledige programma is te vinden op www.jtsflores.nl.

Spel: Alicia Miklos, Marlijn Mulder, Rick van Steijn, Ruben van den Aardweg, Sanne Bet, Willemijn Mulder, Ylke van der Zwet
Regie: Remco Went

Met dank aan: Emma van de Vusse, Sjoerd Bijl, Sterre Swarts, Leonie Meijer, Marijke de Vos, Jeroen van der Heijden, Nico Went.

Voorprogramma:
De TheaterAcademie Noordwijk/De Makers geeft voorafgaand aan "Kiespijn" een preview van haar nieuwe voorstelling "GOD." Over het verlangen alles te willen vatten, over het benoemen van het onbenoembare, het begrijpen van het onbegrijpelijke. Over dat wat we niet zeker weten maar toch in geloven: in de liefde, jezelf, buitenaards leven, durfkapitalisme. GOD. gaat over de poging elkaar te begrijpen totdat we niks meer hoeven te zeggen.

Het Flore5tival wordt mede mogelijk gemaakt met steun van Stichting Lokaal Fonds Lisse, Gemeente Lisse, Fonds1818, VSBfonds, Ondernemersfonds Lisse, Coöperatiefonds Rabobank Bollenstreek en Gemeente Hillegom.
Bezoek ons restaurant

Cast & Crew

Regie  
Genre   
Lengte    01:30
Jaartal    2018
Bioscoop    30 sep 2018
Kijkwijzer   


Bestel

Wij rekenen € 0,50 per stoel reserveringskosten
Kiespijn:
-
+
à € 5,00
kiespijn_131792565908218741_big.jpg

Bezig met laden