Bioscoop Cinema Floralis

Theatervoorstelling

Herdenken - Jan Terlouw & het Leonard Ensemble

Omschrijving:
HERDENKEN

Een literair concert van Jan Terlouw & het Leonard Ensemble

Vierënzeventig jaar geleden is de rechtsstaat hersteld. Herwonnen vrijheid, herstelde vrede. In het literaire concert van Jan Terlouw & het Leonard Ensemble zal het erover gaan hoe prachtig vrijheid is en hoe belangrijk het is die niet te misbruiken. Hoe mooi vrede is en hoe moeilijk het is die te bewaren. Tekst en muziek zijn met elkaar verweven en vormen een eenheid.

Tekst: Jan Terlouw
Muziek: Astor Piazzolla

Leonard Ensemble
Pauline Terlouw – viool
Carla Schrijner – cello
Jan Willem Nelleke – piano


Jan Terlouw is gepromoveerd in de natuurkunde, op een onderwerp uit het thermonucleaire onderzoek, waarbij hij dertien jaar betrokken is geweest, in Nederland, Amerika en Zweden. Hij is tien jaar lid geweest van de Tweede Kamer, waarvan acht jaar als fractievoorzitter en politiek leider van D66. Hij was verder vice-premier en minister van economische zaken in de kabinetten Van Agt II en III, secretaris-generaal van een internationale politieke organisatie in Parijs, en Commissaris van de Koningin in Gelderland. In 2003 is hij afgetreden als senator, een ambt dat hij vier jaar heeft vervuld. Nu heeft hij nog talloze bestuurlijke functies.
Het meest opmerkelijke van Jan Terlouw is wellicht dat hij naast zijn omvangrijke werk als natuurkundige, als politicus en als bestuurder, ook artistieke talenten heeft. Al twee generaties zijn opgegroeid met zijn boeken voor de jeugd, die in Nederland en België al meer dan dertig jaar bestsellers zijn, maar die ook zijn verschenen in 25 andere talen. Daarnaast treedt hij vaak op met musici, met poëtische, filosofische en soms cabareteske door hem zelf geschreven teksten, waarmee hij laat zien hoe woorden en muziek elkaar kunnen versterken.

Het Leonard Ensemble is een pianotrio dat zich ten doel stelt de muziek van het voormalige Orion Ensemble opnieuw te laten klinken. Het ontleent zijn naam aan de in 2016 gestorven Leonard Leutscher, pianist, componist, arrangeur en inspirator van het Orion Ensemble. Het literaire concert Herdenken is indertijd muzikaal vormgegeven door Leonard Leutscher en Pauline Terlouw


Bezoek ons restaurant

Cast & Crew

Regie  
Genre   
Lengte    01:00
Jaartal    2019
Bioscoop    29 apr 2019
Kijkwijzer   


Bestel

Wij rekenen € 0,50 per stoel reserveringskosten
Herdenken - Jan Terlouw & Leonard Ensemble:
-
+
à € 15,00
Herdenken_131860660151449567_big.jpg

Bezig met laden