Bioscoop Cinema Floralis

Theatervoorstelling

De Laatste Dinsdag - Freek

Omschrijving:
De Laatste Dinsdag van de maand is een wisselende cultuurmiddag in Floralis. Vanaf 14:30 wordt u in de Foyer ontvangen met koffie of thee en om 15:00 start de voorstelling.
Deze film wordt vertoond in samenwerking met Filmhuis Lisse.

“Hoe lang kan ik nog mee?” zingt Freek de Jonge in deze documentaire.
De film onderzoekt in hoeverre de cabaretier, die dit jaar 75 wordt, het podium gebruikt om aan de realiteit te kunnen ontsnappen.
Geconfronteerd met collega’s en vrienden als André van Duin, Herman Finkers, Jacques Klöters en naasten als zijn vrouw Hella, ontstaat een ontwapenend en intiem portret van een man voor wie de bühne verlaten geen optie lijkt.

“Hoe lang kan ik nog mee?” zingt cabaret- en theaterveteraan Freek de Jonge, die dit jaar 75 wordt. Tijd om de balans op te maken.
Wat heeft hij goed gedaan en kan hij de keren dat hij als artiest én als mens tekort heeft geschoten nog rechtzetten? Filmmaker Dennis Alink duikt diep in het leven van Freek.
De filmmaker dient daarbij als spiegel maar ook als geweten.
Hij leidt de onnavolgbare kunstenaar langs oude demonen en pijnpunten zoals zijn tomeloze ambitie en onstilbare honger naar aandacht.
Houdt Freek zich aan zijn voornemen af te rekenen met het verleden?
Confrontaties met collega’s als André van Duin, Herman Finkers, Jacques Klöters en geliefden als zijn vrouw Hella, vinden hun weerslag in zijn optredens.
In hoeverre gebruikt Freek het podium om aan de realiteit te ontsnappen? Geleidelijk ontstaat het beeld van een man voor wie de bühne verlaten geen optie is.
Met Freek komen we mee het podium op: het applaus is overweldigend.

Cast & Crew

Regie  
Genre   
Lengte    01:21
Jaartal    2019
Bioscoop    29 okt 2019
Kijkwijzer   


Bestel

Wij rekenen € 0,50 per transactie
Freek:
-
+
à € 7,00
Freek_ps_1_jpg_sdlow717x1024_132067854679534316_big.jpg

Bezig met laden