Filmhuis Lisse

Over Filmhuis Lisse
Het Filmhuis Lisse vertoont iedere dinsdagavond een arthouse film in de grote zaal van Floralis. Films met een artistiek karakter: spraakmakende films, die verbazen, ontroeren, intrigeren, schuren en plezieren.
Wij presenteren een zo’n breed mogelijk aanbod: van onbekende juweeltjes tot Oscarwinnaars, films uit alle windstreken en prijswinnaars op (inter)nationale festivals. Daarnaast programmeren we filmklassiekers en documentaires en organiseren speciale vertoningen.
Het doel van het FHL is beschreven in artikel 3, 1e lid van de statuten:
“Het FHL heeft ten doel het bevorderen van het culturele en maatschappelijke leven in Lisse en omstreken door middel van films en ander audiovisueel materiaal in de meest uitgebreide zin van het woord.”
De visie van het FHL:
“Het vertonen van kwalitatief goede films voor een alleszins redelijke prijs en voor een zo breed mogelijk publiek. Het FHL wil cultureel laagdrempelig zijn, goed bereikbaar en toegankelijk voor iedereen en het is daarom wars van elitair cultureel gedrag. De kwaliteit van de vertoningen wordt ondersteund door goede apparatuur, kundige operators en klantvriendelijke vrijwilligers.”
Voorstellingen
Klantvriendelijke vrijwilligers ontvangen u op de dinsdagavonden en zorgen voor een persoonlijke sfeer. Iedere film wordt kort ingeleid en na afloop horen wij graag uw reactie en kunt u een waarderingscijfer geven.
 
Meer informatie