Veelgestelde vragen

Wat is Floralis?
Floralis is een theater, bioscoop en zalencentrum in Lisse. Er zijn verschillende, veelal culturele organisaties in gevestigd. Ook is er een inpandig Grand Cafe, waar u een diner met een voorstelling kunt combineren. Natuurlijk kunt u ook gewoon lekker een hapje komen eten of gezellig borrelen. De verschillende ruimten in het gebouw zijn te huur voor bijvoorbeeld presentaties, voorstellingen en vergaderingen. Floralis is een van de accommodaties van Gemeente Lisse, die wordt beheerd en verhuurd door Bescal.

Wie zijn er in Floralis gevestigd?
Momenteel zijn dat Stichting Theater Floralis, Cinema Floralis, Filmhuis Lisse, MLX Musical&Dance, Jeugdtheaterschool Flores, Symfonieorkest Bloembollenstreek, Grand Cafe CineacRepair Café Lisse en Coaching Lisse.

Wanneer is Floralis geopend?
Floralis is op doordeweekse dagen geopend van 9:00 uur tot 17:00 uur. Floralis is ook geopend wanneer er activiteiten georganiseerd worden door bovenstaande organisaties, vanaf een half uur voor aanvang. Voor een overzicht van contactgegevens en reguliere openingstijden per organisatie in Floralis verwijzen we u door naar de pagina Contact. Natuurlijk is het pand ook geopend tijdens andere openbare activiteiten. Deze worden via de organisator en via de Facebookpagina gecommuniceerd.

Kan ik zelf een stoel kiezen bij het kopen van tickets?
Doorgaans kan dat. Deze optie wordt u dan online of aan de kassa aangeboden. Online vinkt u dan de optie "stoel selecteren" voordat u uw ticket betaalt. Voor het kiezen van stoelen wordt een toeslag berekend. Voor sommige voorstellingen wordt bewust gekozen voor vrije plaatsen en dan is de "stoel selecteren" optie verwijderd. Is de optie er wel, maar maakt het u niet uit? Dan wordt er een mooie plek voor u geselecteerd. Alle stoelen in Floralis hebben goed zicht.

Ik heb een online ticket gekocht. Wat moet ik nu doen?
U kunt op twee manieren uw digitale ticket terughalen wanneer de voorstelling plaatsvindt. Wanneer u inlogt op deze website, waar u uw ticket ook heeft gekocht, ziet u bovenaan 'Mijn account'. Daar staan uw gekochte tickets opgeslagen. Wanneer u deze laat zien op uw telefoon of tablet, kan de barcode worden gescand of het ticket gecontroleerd. U kunt uw ticket ook geprint meenemen, deze wordt namelijk ook naar uw opgegeven e-mail adres verstuurd (kijk ook in uw junkmail als deze niet in uw inbox binnenkomt). Heeft u geen printer én geen smartphone? Geen paniek, uw ticket kan worden "opgehaald" in het kassasysteem in Floralis. Kom dan alstublieft wel ruim op tijd.

Ik wil mijn gekochte theatertickets wijzigen. Hoe doe ik dat?
Gekochte theatertickets kunnen niet retour. Mocht u meer tickets willen bijkopen, dan is online te zien welke stoelen nog beschikbaar zijn. Sluit dit niet aan bij uw gekozen/toegewezen plaatsen? Neem dan contact op met de betreffende organisator voor de mogelijkheden. Het vrijblijvend reserveren van tickets is bij het theater niet mogelijk.

Ik wil mijn gekochte/gereserveerde bioscooptickets wijzigen. Hoe doe ik dat?
Gekochte bioscooptickets kunnen niet retour. Gereserveerde tickets (voor bijvoorbeeld het gebruik van een bioscoopbon) kun je online annuleren. Op die manier kunnen andere bezoekers alsnog een ticket kopen of reserveren, dus mocht u onverhoopt niet kunnen komen, dan wordt dit erg gewaardeerd. Log in dat geval in op de website en verwijder in het account de reservering.

Waarom kan ik maar een klein aantal bioscooptickets reserveren?
Reserveren is iets anders dan kopen. Reserveren is in de basis bestemd voor het gebruik van bijvoorbeeld bioscoopbonnen. Deze kunnen dan aan de kassa worden verzilverd, maar u weet wel al dat u een goede plaats hebt. Voor deze optie wordt € 0,50 per gereserveerde stoel gerekend. Wilt u tickets kopen, dan is er geen limiet en bent u verzekerd van uw plaats.

Waarom moet ik de gereserveerde bioscooptickets zo vroeg ophalen?
Dit geeft ons 'vroegtijdig' inzicht in de hoeveelheid niet-opgehaalde reserveringen. Dan kunnen tickets eventueel nog aan de kassa aan andere bezoekers worden verkocht.

Welke kortingsbonnen/kaarten kan ik gebruiken in Floralis?
Bij Cinema Floralis kan gebruik worden gemaakt van Madiwodo bonnen.
Bij Cinema Floralis geldt een 65+ korting.
Bij Filmhuis Lisse geldt een ledenkorting.

Waarom is het duurder om online tickets te kopen dan aan de kassa?
Bij online tickets wordt € 0,50 per transactie in rekening gebracht, omdat er transactiekosten aan verbonden zijn.

Waarom zijn sommige bioscoopfilms duurder?
Het prijsverschil tussen de films hang meestal af van de lengte van de films. Er wordt onderscheid gemaakt tussen normale films en lange films. Lange films beperken het aantal films dat kan worden vertoond op een dag en dit wordt deels gecompenseerd door een licht verhoogde toegangsprijs.

Waarom zijn de bioscoopfilms pas een week van te voren bekend?
Het filmoverzicht is gelinkt aan de programmering van de bioscoop. Omdat het programma elke week wordt aangepast aan de wensen van de bezoeker, is he tpas op maandagavond na 18:00 uur beschikbaar voor de aankomende filmweek. Een filmweek loopt altijd van donderdag tot en met woensdag.

Wordt binnenkort bioscoopfilm ....... ook gedraaid?
Floralis heeft maar 1 filmzaal, dus er zullen keuzes gemaakt moeten worden op basis van verwachte bezoekersaantallen. Ook is daarom niet vooraf bekend hoe lang een film zal draaien in Floralis. Iedere maandagavond na 18:00 uur is het nieuwe bioscoopfilmprogramma te zien op deze website. Filmhuis Lisse weet per half jaar welke films geprogrammeerd zullen worden. Dit zijn films die al langer draaien, dus zijn er meer mogelijkheden.

Hoe kan ik tickets voor het filmhuis kopen?
Filmhuis Lisse kiest er vooralsnog voor om de ticketverkoop te doen zoals bekend is bij hun publiek: op dinsdag vanaf 19:15 uur bij een van de vrijwilligers in de foyer. De tickets zijn dus niet vooraf te koop of te reserveren. Het volledige programma is te vinden op de website van Filmhuis Lisse.

Is er een pauze tijdens de film?
De bioscoop Cinema Floralis heeft gekozen voor een pauze tijdens de films.
Het filmhuis bepaalt per film of een pauze gepast is. Dit wordt altijd vooraf aangekondigd op de website van Filmhuis Lisse.

Tijdens de pauze van de bioscoop worden advertenties vertoond op het scherm. Hoe komt mijn organisatie hier bij te staan?
Deze lokale advertenties worden verzorgd door Cinefox. Uw reclame is minimaal 8 seconden per voorstelling zichtbaar op het grote filmdoek. En dat tegen een zeer aantrekkelijke prijs ten opzichte van andere adverteervormen. Hierdoor zien jaarlijks meer dan 50.000 bezoekers uw reclame. Interesse om uw bedrijf of product te promoten? Neem dan contact op met info@cinefox.nl of 024 6413379. Meer info: www.cinefox.nl.

Ik wil iets organiseren in Floralis. Wie benader ik?
Bescal is de verhuurder van het gebouw. Afhankelijk van wanneer u iets wil organiseren en in welke ruimte u dit wenst te laten plaatsvinden, kan BESCAL de ruimte(n) voor u reserveren en een offerte uitbrengen, al dan niet met catering. Bescal stemt in het geval van cateringwensen met Grand Cafe Cineac af wie deze invulling verzorgt. Ook is het mogelijk om in samenwerking met een of meerdere vaste organisaties een evenement of activiteit te realiseren. Hierin kan Bescal u adviseren en in contact brengen.

Kan mijn voorstelling ook worden opgenomen in het ticketingsysteem van Floralis?
Ja, dat kan! Uw tickets zijn dan op deze website online te koop. Er wordt dan per verkocht ticket € 0,50 cent servicekosten ten behoeve van Bioscoop Cinema Floralis, Bescal of Stichting Theater Floralis gerekend, omdat uw voorstelling door een van deze partijen online wordt gezet, de verkoop wordt uitgevoerd en de financien worden afgewikkeld. Uw bezoekers hebben ook de mogelijkheid om aan de kassa een ticket te pinnen. De inkomsten worden ná het evenement met u geregeld.

Is Floralis toegankelijk met een rolstoel?
Binnen Floralis zijn alle ruimten rolstoeltoegankelijk. Er is een ruime lift naar zowel de 1e verdieping (theatervloer + backstageruimte, 1e rij en Oefenzaal + vergaderzaal Tulipa) als 2e verdieping (bovenste stoelen theaterzaal en vergaderzaal Lilium). Floralis heeft echter geen automatische deuren. Hier helpen wij u graag bij. Graag vernemen wij vooraf graag of er een rolstoel in de theaterzaal of het Grand Café gebruikt wordt. Dan kunnen wij zorgen voor de meest geschikte plek.

Voldoet Floralis aan de AVG wet?
Ja, Floralis voldoet aan de AVG wet door goed met uw gegevens om te gaan. U maakt eenmalig een account aan op de website en uw gegevens worden enkel gebruikt voor contact over voorstellingen waar u tickets voor hebt gekocht, bijvoorbeeld wanneer deze onverhoopt geannuleerd zou moeten worden. Dan kunnen wij u op de hoogte brengen. Verder hebben wij een wekelijkse nieuwsbrief, waar u zich zelf bij het aanmaken van het account óf een losse aanmelding via de nieuwsbrief aanvraag button op de website heeft aangemeld. Afmelden is ook altijd mogelijk, door in te loggen en de nieuwsbrief-optie uit te schakelen in uw account. Lukt dit niet of heeft u vragen? Neem contact op met de beheerder van de website via info@bescal.nl of 0252-865091. Voor onze Privacyverklaring klik hier!