Lesomschrijvingen

Kids Ballet Dance

In deze les wordt kennisgemaakt met klassiek ballet en is verder een hele vrolijke les, waarbij wij creatief leren omgaan met muziek, dans en dansen met elkaar. Diverse technieken, lenigheid en kracht worden op een speelse manier verwerkt in deze les. Sprookjes, verhalen en dansspelletjes zorgen voor gevarieerde lessen voor elke kleine ballerina/danseres!

Dance Workout
Dance Workout is een gezellige en energieke les voor volwassenen. Tijdens de les worden diverse dansstijlen afgewisseld (afrodance, disco, hip hop, latin, streetdance enzovoort) met leuke fitness elementen. De opzwepende muziek en leuke bewegingen zorgen ervoor dat je niet eens door hebt dat je bezig bent met een geweldige workout. Feestje, lol, lekker dansen én in vorm zijn? Dan moet je hierbij zijn!

Hip Hop 
Tijdens deze lessen zal er gedanst worden op hip hopmuziek en we werken aan coole moves en choreografieën. De liedjes die we gebruiken hebben een Hiphop/R&B/Urban achtergrond en er wordt veel gebruik gemaakt van eigen mixen (korte stukjes muziek achter elkaar). Denk aan stijlen zoals Dancehall, Old school, Hip Hop Lyrics.

Modern/Contemporary Dance

Moderne dans/Contemporary is een vrije en expressieve dansvorm waarbij je jouw hele lichaam beweegt. Belangrijke elementen in contemporary zijn het gebruik van de ademhaling als aanzet tot beweging, overgave aan de zwaartekracht en balans. De lessen bestaan uit techniekoefeningen en danscombinaties met veel verschil in dynamiek op allerlei verschillende soorten muziek. Op deze manier bouw je kracht en souplesse op, verbeter je je coördinatie en ontwikkel je een sterk dansgevoel. 

Musical
In deze lessen komen zowel zang, dans als toneel aan bod. Dus vindt je alledrie even leuk? En hou je van musical? En leuke acts maken? Dan past dit het beste bij jou. Je hoeft geen auditie te doen om deze les te volgen. Gedurende het seizoen wordt er gewerkt aan een eigen musicalvoorstelling en zullen er extra repetities zijn. 

Ouder&Kind Dance

Wat is er dan leuker om als ouders samen met jouw peuter/kleuter te komen dansen en te bewegen op muziek? We doen oa kringdansen, werken veel met attributen en leuke thema’s. Er is veel ruimte voor eigen fantasie en vrij bewegen, maar de kinderen leren ook te dansen met elkaar en met de ouders.

Show/Selectieteams Streetdance

MLX Musical & Dance heeft show/selectieteams! Deze groepen verzorgen extra optredens en doen mee aan speciale activiteiten. Om in deze les te komen word je geselecteerd op dansvaardigheid, uitstraling, enthousiasme, muzikaliteit, lef en inzet.

Song & Dance
In deze les gaan we zingen en dansen en werken we aan leuke acts en doen we ook aan toneel om de liedjes heen! Denk aan al de leuke liedjes van Kinderen voor Kinderen. Net als in de clipjes doen we de dansjes, maar we zingen wel voluit mee! Het is verder een hele vrolijke les, waarbij wij creatief leren omgaan met muziek, dans en dansen met elkaar. Sprookjes, verhalen, eigen fantasie en dansspelletjes zorgen voor gevarieerde lessen! 

Streetdance

In deze spetterende dansles wordt er gebruik gemaakt van de nieuwste hits en laatste trends.   Naast populaire TikTok dansjes om er lekker in te komen, zijn  de lessen zijn opgebouwd uit verschillende dansen en bewegingsspelletjes. En natuurlijk hebben wij plezier bij het dansen!  

Wedstrijdteam

Dit is een team die naar aanleiding van een selectielessen gevormd wordt om wedstrijden te gaan doen. Om in het wedstrijdteam te komen word je geselecteerd op enthousiasme, doorzettingsvermogen en danservaring. Je krijft 75 minuten les per keer en natuurlijk gaan wij wedstrijden doen! Hier wordt enorme inzet en aanwezigheid in lessen verwacht.

Zangles

Heb jij ambities om te zingen of aan jouw eigen lied te werken? Het is ook mogelijk om privé zangles te volgen bij MLX voor de jeugd. Deze lessen worden in overleg op de woensdag aangeboden!