Lesomschrijvingen

Kids Ballet Dance

In deze les wordt kennisgemaakt met klassiek ballet en is verder een hele vrolijke les, waarbij wij creatief leren omgaan met muziek, dans en dansen met elkaar. Diverse technieken, lenigheid en kracht worden op een speelse manier verwerkt in deze les. Sprookjes, verhalen en dansspelletjes zorgen voor gevarieerde lessen voor elke kleine ballerina/danseres!

Dance Acts

Deze les is een groep van enthousiaste dansers van 10 jaar en ouder. Naast populaire TikTok dansjes om er lekker in te komen, zal in deze groep de nadruk liggen op verhalen/toneelstukken in en om een dans heen. Zo maken wij bijvoorbeeld samen een videoclip met elkaar.

Dance Workout
Dance Workout is een gezellige en energieke les voor volwassenen. Tijdens de les worden diverse dansstijlen afgewisseld (afrodance, disco, hip hop, latin, streetdance enzovoort) met leuke fitness elementen. De opzwepende muziek en leuke bewegingen zorgen ervoor dat je niet eens door hebt dat je bezig bent met een geweldige workout. Feestje, lol, lekker dansen én in vorm zijn? Dan moet je hierbij zijn!

Modern/Contemporary Dance

Moderne dans/Contemporary is een vrije en expressieve dansvorm waarbij je jouw hele lichaam beweegt. Belangrijke elementen in contemporary zijn het gebruik van de ademhaling als aanzet tot beweging, overgave aan de zwaartekracht en balans. De lessen bestaan uit techniekoefeningen en danscombinaties met veel verschil in dynamiek op allerlei verschillende soorten muziek. Op deze manier bouw je kracht en souplesse op, verbeter je je coördinatie en ontwikkel je een sterk dansgevoel. 

Musical
In deze lessen komen zowel zang, dans als toneel aan bod. Dus vindt je alledrie even leuk? En hou je van musical? En leuke acts maken? Dan past dit het beste bij jou. Je hoeft geen auditie te doen om deze les te volgen. Gedurende het seizoen wordt er gewerkt aan een eigen musicalvoorstelling en zullen er extra repetities zijn. 

Ouder&Kind Dance

Wat is er dan leuker om als ouders samen met jouw peuter/kleuter te komen dansen en te bewegen op muziek? We doen oa kringdansen, werken veel met attributen en leuke thema’s. Er is veel ruimte voor eigen fantasie en vrij bewegen, maar de kinderen leren ook te dansen met elkaar en met de ouders.

Power Yoga
Poweryoga is een training waarbij je actief werkt aan lichaam en geest. De les combineert oa elementen uit yoga, tai chi en pilates. De oefeningen van Poweryoga hebben als doel de spieren sterker en langer te maken, en trainen je flexibiliteit, kracht, coördinatie en balans. Door middel van Poweryoga MLX vind je de juiste verhouding tussen inspanning en ontspanning en zodoende kom je beter in balans!

Show Dance

Show, glitter en glamour! Dit zijn slechts een paar ingrediënten van Show Dance! In deze afwisselende les worden invloeden uit verschillende dansstijlen als Jazzdance, Streetdance en Videoclipdance gemixt. Showdance heeft een strakke, swingende stijl met veel aandacht voor coördinatie en presentatie.

Song & Dance
In deze les gaan we zingen en dansen en werken we aan leuke acts en doen we ook aan toneel om de liedjes heen! Denk aan al de leuke liedjes van Kinderen voor Kinderen. Net als in de clipjes doen we de dansjes, maar we zingen wel voluit mee! 

Streetdance

In deze spetterende dansles heb je een mix van streetdance, hip hop en invloeden van de populaire liedjes van nu, denk bijvoorbeeld aan TikTok. Er is ruimte voor hippe muziekstijlen en de lessen zijn opgebouwd uit beweging, spelletjes en dansjes. Er wordt gewerkt aan muzikaliteit, ritme en kracht. Tegelijkertijd wordt gebruik gemaakt van de nieuwste hits en laatste trends.

Wedstrijdteams

Dit zijn teams die naar aanleiding van auditielessen gevormd zijn om wedstrijden te gaan doen. Om in 1 van de teams te komen word je geselecteerd op enthousiasme, doorzettingsvermogen en danservaring. We hebben teams in de volgende leeftijdscategorieen: onder de 11 jaar, 12-14 jaar en 15+. Gedurende het seizoen krijg je extra lessen die je bij dient te wonen en natuurlijk gaan we wedstrijden doen! Hier wordt enorme inzet en aanwezigheid in lessen verwacht.

Zangles

Het is ook mogelijk om privé zangles te volgen bij MLX voor de jeugd. Het is een les van 45 minuten en de lessen worden aangeboden op de zondag. Een les kost Euro 17,50.